..:: محــــــــــیـــط ســـــبـــــــز (بیابان زدایی) ::..
..:: محــــــــــیـــط ســـــبـــــــز (بیابان زدایی) ::..

..:: محــــــــــیـــط ســـــبـــــــز (بیابان زدایی) ::..

منابع طبیعی-بیابان زدایی-محیط زیست

آیا نیمکره جنوبی زمین خشک‌تر می‌شود؟



کارشناسان مطالعات جوی می‌گویند: در ماه آوریل سال جاری میلادی (2012)، نیمکره شمالی زمین از بارندگی سیراب شد و پوشش گیاهی نواحی شمالی خط استوا، روند معمول رشد خود را در پیش گرفت اما در نیمکره جنوبی،‌ گسترش خشکسالی‌ها در ماه آوریل، نگرانی‌ها و تردیدهایی را در پی داشته است که باید پاسخ قانع کننده‌ای برای آن پیدا کرد.

مطالعات نشان می‌دهد که از دهه 1970 میلادی به بعد، در جنوب استرالیا و برخی نواحی دیگر در نیمکره جنوبی بین ماه‌های آوریل تا مه که فصل پاییز در این نیمکره از زمین و نیز فصل بارندگی است، حجم کلی بارش باران کاهش یافته است. اما چه عاملی موجب گسترش خشکی در این نواحی شده است؟ 

به نقل از ایسنا، به گزارش سایت اینترنتی اوور ایمیزینگ پلانت، مطالعات پیشین نشان داده است که در اواخر قرن بیستم میلادی در مسیر طوفانها به سمت جنوب و در الگوی سیستم‌های آب و هوایی جابجایی‌هایی اتفاق افتاده است. اما در مطالعه‌ای که اخیرا در مجله «Scientific Reports» به چاپ رسیده، این توضیح یک گام پیش‌تر رفته است. در این بررسی‌ها معلوم شد تغییر در الگوهای طوفان‌ها و نیز افزایش وقوع خشکسالی‌های جنوبی ناشی از جابجایی در یک الگوی وسیع چرخه اتمسفریک موسوم به Hadley cell است که گرما و حرارت را از نواحی استوایی به مناطق زیراستوایی منتقل می‌کند. 

بر اساس این مطالعه،‌ رژه این الگوی چرخشی به سمت جنوب در فصل پاییز به بالاترین حد خود رسیده است و به شکل نامتناسبی روی نواحی جنوب شرقی استرالیا تاثیر گذاشته است. در گام بعدی این کارشناسان تلاش می‌کنند تا بررسی علت تغییرات ایجاد شده در الگوی چرخشی     Hadley cel     بپردازند .


منبع : سبز نیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد